Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aunu, par kuru jaunieši Rīgā izņirgājās, vedīs uz Kalveni

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Jaunietim dzimšanas dienā uzdāvinātais un konfiscētais auns tiks nogādāts Rīgas Zoodārza filiālē Kalvenē, pastāstīja Rīgas Zoodārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību par gadījumu, kad Rīgā jaunieši savam biedram jubilejā uzdāvinājuši aunu. 11.maija vakarā likumsargi saņēma izsaukumu no garāmgājējiem, kuri ziņoja, ka Zvaigžņu ielā daži cilvēki par lopiņu ņirgājoties.

Ņemot vērā, ka mājlopam ir vajadzīgi speciāli turēšanas apstākļi un daudzdzīvokļu nama pagalms nav viņam piemērota vieta, Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, sazinoties ar Rīgas Zooloģisko dārzu, dzīvnieku ievietoja policijas mikroautobusā un nogādāja drošībā - zooloģiskajā dārzā.

Pēc Līdakas teiktā, auns nav cietis un ir "labā formā".

"Viņam gan ir nedaudz aizsmacis kakls, taču būtībā viņam viss ir kārtībā. Izskatās, ka viņš pa tiešo nācis no kādas fermas," sacīja Līdaka, norādot, ka tuvāko dienu laikā mājlops tiks pārvests uz Zoodārza filiāli "Cīruļi", kur esot plašs aitu ganāmpulks un kur aunam noteikti klāšoties labi.