Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Skandalozajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā spriedums noteikts visās epizodēs

© F64

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments ir atteicies pārbaudīt kasācijas sūdzību lietā par Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanu, līdz ar to Zemgales apgabaltiesas notiesājošais spriedums ir stājies spēkā visās epizodēs, aģentūru LETA informēja AT pārstāve Baiba Kataja.

Noraidītā kasācijas sūdzība bija par krimināllietas epizodi par personas sagrābšanu un laupīšanas izdarīšanu Jūrmalā. Šajā epizodē vainīgajiem tika noteikta brīvības atņemšana uz 19, 17 un 11 gadiem ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Jau vēstīts, ka lietā bija apsūdzētas septiņas personas. Bruņotā laupīšana Jēkabpilī notika 2011.gada 25.janvārī. Laupītāji, ierodoties spēļu zālē "Fenikss", ievainoja spēļu zāles darbinieku un nolaupīja 104 500 latus (148 690 eiro). No spēļu zāles bruņotās bandas dalībnieki devās prom ar "Chrysler Voyager" markas automašīnu. Viņus sāka vajāt policija un iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Andris Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem. Apsūdzētajiem celtas apsūdzības arī par iepriekš Tukumā un Jūrmalā izdarītām zādzībām un laupīšanām.

Noraidītā kasācijas sūdzība bija par krimināllietas epizodi par personas sagrābšanu un laupīšanas izdarīšanu Jūrmalā. Šajā epizodē vainīgajiem tika noteikta brīvības atņemšana uz 19, 17 un 11 gadiem ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Kā ziņots, 2016.gada 5.septembrī, Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā, apelācijas kārtībā skatot Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas krimināllietu, tiesa pieciem no septiņiem apsūdzētajiem mīkstināja iepriekš piespriestos sodus, aģentūru LETA informēja Zemgales apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Vītoliņa.

Tiesas spriedums nemainīts Arvo Žagaram, kuram iepriekš tika piespriests mūža ieslodzījums, un Staņislavam Berkulam, kurš apsūdzēts epizodē par zādzību Jūrmalā un kuram tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem. Spēkā atstāta daļa par policijas uzraudzību uz trim gadiem.

Denisa Hristoforidi sods no 20 gadiem ieslodzījumā saīsināts līdz 18 gadiem un deviņiem mēnešiem cietumā, savukārt viņa brālim Pāvelam cietumā jāpavada 16 gadi iepriekš piespriesto 18 gadu vietā. Leonīda Koņuhova sods saīsināts no 13 līdz 12,5 gadiem ieslodzījumā, savukārt Edgaram Paruškinam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz desmit gadiem. Viņam nolemts nepiemērot arī mantas konfiskāciju.

Savukārt Staņislava Babeļa apsūdzībā izbeigts kriminālprocess par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, sodu no 13 gadiem ieslodzījumā mīkstinot līdz 11,5 gadiem ieslodzījuma vietā.