Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Taksometra pasažieris cenšas maksāt ar internetā iegādātu viltotu naudu

© Valsts policija

Vakar, 12. aprīlī, ap pusdienas laiku Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī tika saņemta informācija no taksometra vadītāja par vīrieti, kurš Jūrmalā par taksometra pakalpojumiem mēģinājis norēķināties ar viltotu naudu.

Proti, vīrietis taksistam bija iedevis 50 eiro banknoti. Šoferis pamanījis, ka naudas zīme, iespējams, ir viltota un par savām aizdomām informējis pasažieri. Pasažieris meties bēgt. Taksometra vadītājs izsauca policiju un paguva aizturēt pasažieri, līdz notikuma vietā ieradās Jūrmalas iecirkņa policisti.

Aizdomās turētais tika nogādāts policijas iecirknī. Pārmeklēšanas laikā policisti viņa virsjakā atrada piecas 50 eiro banknotes ar viltojuma pazīmēm. Vēl piecas viltotas 50 eiro banknotes tika atrastas un atsavinātas arī kratīšanas laikā viņa dzīvesvietā. Tātad kopumā likumsargi atsavināja 11 banknotes ar viltojuma pazīmēm.

Aizturētais 1994. gadā dzimušais vīrietis policijai skaidroja, ka viltoto naudu esot iegādājies interneta resursos. Kopā viņš esot nopircis 20 naudas zīmes, no kurām deviņas jau esot izmainījis. Policija šobrīd apzina, kur tieši vīrietis ar tām norēķinājies.

Aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Šobrīd pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 192. panta pirmās daļas - par viltotu Latvijas Republikā apgrozībā esošu naudas zīmju iegādāšanos vai glabāšanu nolūkā tās izplatīt, kā arī par šāda viltojuma izplatīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izsaka pateicību drosmīgajam taksometra vadītājam par ātro spēju reaģēt.

Aicina komersantus un privātpersonas pievērst uzmanību vai uz banknotēm un monētām ir pretviltošanas elementi. Ja Jūsu rīcībā nonākusi, iespējams, viltota naudas zīme, jāmēģina atcerēties persona, kura šo naudas zīmi izsniegusi un nekavējoties jāzvana policijai pa tālruni 110.