Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kamēr māte slimnīcā, dēls uzlauž viņas dzīvokli Iļguciemā

© Rīgas pašvaldības policija

17. martā neilgi pēc pulksten 12.00 Rīgas pašvaldības policisti saņēma informāciju par diviem vīriešiem, kuri Iļģuciemā mēģina uzlauzt kāda dzīvokļa durvis. Uz notikuma vietu nekavējoties nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Likumsargi, ierodoties adresē, konstatēja, ka dzīvokļa durvīm slēdzene ir uzlauzta un tās ir atvērtas. Blakus tām kāpņu telpā stāvēja divi vīrieši.

Viens no viņiem pastāstīja, ka dzīvoklis pieder viņa mātei. Sirmā kundze nesen ievietota ārstniecības iestādē, tikmēr dzīvokli pieskata viņa māsa. Iepriekš vīrietis neilgu laiku mitinājies dzīvoklī, taču pēc vairākiem ģimenes konfliktiem viņam lūgts pamest mājokli. Notikuma dienā viņš vēlējies paņemt dažas lietas no dzīvokļa, māsai nezinot. Kungs pasaucis kādu paziņu, kas iepriekš vairākkārtīgi nonācis policijas redzeslokā, lai kopīgiem spēkiem uzlauztu durvis.

Pēc brīža notikuma vietā ieradās arī sirmās kundzes meita, kura pārstāvēja mātes intereses. Sieviete skaidroja, ka par durvju uzlaušanu vēlas rakstīt iesniegumu Valsts policijai.

51 un 57 gadus vecie vīrieši aizturēti un notikuma vietā sagaidīta Valsts policija turpmāko procesuālo darbību veikšanai.