Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Noķer vīrieti, kurš piekāva un aplaupīja 16 gadus vecu meiteni

Attēlam ilustratīva nozīme © Valsts policija

2017. gada vasarā kāda tobrīd 16 gadus veca meitene bija ievietojusi sludinājumu internetā par to, ka meklē auklītes darbu. Uz sludinājumu atsaucās viņai nepazīstams vīrietis. Svešinieks piedāvāja meitenei satikties Babītes novadā kādā jūlija dienas pievakarē, solot viņai ierādīt darbu.

Meitene, tāpat kā vīrietis, uz tikšanos ieradās viena pati. Kad abi bija satikušies, vīrietis piedāvāja doties uz viņa māju, lai varētu iepazīstināt ar darba pienākumiem.

Ceļš veda caur mežu. Kad abi bija nonākuši līdz pavisam nomaļai vietai, vīrietis meitenei iesitis, nogrūdis viņu zemē un atņēmis planšetdatoru, mobilo telefonu un zelta ķēdīti, pēc kā aizbēdzis. Par laimi, kāds izpalīdzīgs garāmgājējs, redzot nolaimē nonākušo meiteni, izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas viņu nogādāja ārstniecības iestādē.

Mediķi par notikušo informēja arī Valsts policiju. Ņemot vērā, ka vīrietis iepriekš zvanot bija izmantojis svešu telefona numuru, turklāt nebija zināms ne viņa vārds, ne kāda cita informācija, laupītāja identitātes noskaidrošana prasīja laiku. Ieguldot mērķtiecīgu darbu un veicot virkni operatīvo pasākumu, Olaines iecirkņa policisti ļaundara identitāti noskaidroja.

Šā gada 26. februārī Olaines iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti aizturēja aizdomās turēto 1987. gadā dzimušo vīrieti. Jāpiebilst, ka viņš tika aizturēts brīdī, kad tika atbrīvots no cietuma, jo tikko kā bija izcietis sodu par citu noziegumu. Vīrietis iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Noskaidrots, ka ļaundaris nolaupītās mantas ir pārdevis.

Aizdomās turētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Aicinām jauniešus, meklējot peļņas iespējas, informēt vecākus vai citu pieaugušu uzticības personu par saviem plāniem. Dodoties uz tikšanos ar nepazīstamu personu, pēc iespējas pārliecināties par viņas identitāti un ņemt līdzi kādu pieaugušo. Jāatceras, ka nekad un nekādos apstākļos nedrīkst doties līdzi svešiniekiem uz nomaļām vietām. Tāpat mudinām vecākus atgādināt saviem bērniem drošības nosacījumus.