Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā noticis asiņains uzbrukums jaunai sievietei

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Otrdien, 27. februārī, ap diviem naktī Valsts policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka dzīvoklī Rīga, Imantā, iespējams, atrodas sadurta sieviete.

Policistiem un mediķiem, ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija apstiprinājās - dzīvoklī atradās 1990. gadā dzimusi sieviete ar durtu brūci vēderā un grieztu brūci plaukstā. Tāpat dzīvoklī bija 1989. gadā dzimušais sievietes dzīvesbiedrs, kurš atradās trīs promiļu stiprā alkohola reibumā.

Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti vīrieti aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Savukārt mediķi cietušo sievieti nogādāja ārstniecības iestādē.

Stiprā alkohola reibuma dēļ vīrietis notikušo neatceras, taču policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka starp abiem bija izcēlies sadzīviska rakstura strīds, kura laikā jaunā sieviete tikusi sadurta, pēc kā pati izsaukusi mediķus.

Aizturētais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta pirmās daļas - par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Cietusī šobrīd atlabst ārstniecības iestādē.

Jāpiemin, ka policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš bijis vardarbīgs pret cietušo, taču viņa par to nav ziņojusi.

Valsts policija aicina sievietes, kuras cieš no vardarbības ģimenē, laikus par to ziņot policijai, lai nenotiktu šādas nelaimes. Ja pastāv tūlītēji draudi, nekavējoties jāzvana policijai pa tālruni 110. Uz cietušās sievietes rakstveida pieteikuma pamata policija var pieņemt lēmumu par vardarbīgās personas nošķiršanu no ģimenes. Tāpat arī apkārtējie aicināti būt vērīgi un redzot vai nojaušot, ka draudzene, kolēģe vai paziņa cieš no vardarbības, mudināt cietušo meklēt palīdzību.

Ar plašāku informāciju par aizsardzību no vardarbības var iepazīties šeit: http://www.pretvardarbibu.lv/