Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vandāļi posta ievērojamu cilvēku kapus

Sociālo tīklu lietotāji novērojuši, ka Lielajos kapos, Rīgā, uzdarbojušies vandāļi.

No vandāļu rokas cietuši tādu cilvēku atdusas vietas kā Džordža Armisteda kapavieta un Latvijas Universitātes lielmecenāta Kristapa Morberga kapavieta.

Aculieciniece Maija Veidemane savā sociālo tīklu kontā izsaka sašutumu par šo notikumu.

„NEcilvēka(u) posta darbi baltajā klusumā. Vakar skaisti sniga lielām pārslām, tādēļ nolēmu šīsdienas pastaigā apvienot lietderīgo un patīkamo - pastaigāt baltajā klusumā un nopurināt bukšus. Viss bija labi, tad nonācu pie Armitsteda...Sirds sažņaudzās... Bet pie Morberga gribējās kliegt: "Nu kā! Nu kā roka ceļas! NECILVĒKI!.....".”

facebook

Vandālisma aktus kapsētās ir novērojuši vairāki sociālo tīklu lietotāji, kuri pauž sašutumu par šāda veida „kultūras fenomenu”.

Vita Ārgale Plūkā pilnīgi visur. Un ar Ušakovu, diemžēl, šajā gadījumā nav nekāda sakara. Ja Andris nezin šo kultūras fenomenu, tad te, Latvijā, ir redzēts, ka pēc bērēm ziedu kalnus ar smiltīm apkaisa...lai nenozagtu...Lauž krūmus visur, kur var klāt tikt. Pat Vērmanītī dobes paretina. Diemžēl tie, kuri šādi rīkojas, ir pilnīgi norakstīti, tādiem ir vienalga, tieši kur nošķīt zaļumus pārdošanai un šīs izdarības nav vērstas pret LK konkrēti. Vienu no personāžiem, kurš (iespējams!!!) pēc apraksta gar tūjām snaicījās, esmu redzējusi klīstam pa rajonu. Šarikovs, t.i. starpposms starp suni un proletārieti. Skaidrā nav manīts”