Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tēvs Rīgā atstāj trīsgadnieku bez uzraudzības, lai dotos dzert

© Rīgas pašvladības policija

3. februārī neilgi pēc pulksten 20.00 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Purvciemā, kur kādā sociālās palīdzības iestādē vīrietis pārkāpis uzturēšanās noteikumus un novārtā atstājis savu trīs gadus veco dēlu.

Likumsargiem, ierodoties notikuma vietā, sociālās palīdzības iestādes darbinieks paskaidroja, ka iekšējie kārtības noteikumi paredz, ka personām, kas saņem sociālās palīdzības pakalpojumu ir aizliegts alkoholu ienest krīzes centrā, to lietot iestādes telpās vai sociālās palīdzības iestādē ierasties alkohola reibumā.

Iemītnieku apsekošanas laikā konstatēts, ka viens no viņiem ir atstājis atvasi bez uzraudzības, bet pēc tam krīzes centrā ieradies alkohola reibumā.

Likumsargi devās uz norādīto istabu. Mājokļa durvis atvēra manāmi iereibis vīrietis. Pārrunu laikā bērna tēvs policistiem atzinās, ka izdzēris 2,5 litrus alus. Savukārt, aplūkojot bērnu, konstatēts, ka viņam asiņo auss, līdz ar to izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Mediķi, ierodoties notikuma vietā, nolēma puisēnu hospitalizēt.

Bērna tēvam veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 1,65 promiļu reibumā. Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par vecāku pienākumu nepildīšanu atkārtoti gada laikā. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu 210 līdz 350 eiro.