Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Piedzēries zaglēns no Centrāltirgus kioska nakts aizsegā izzog kases aparātu un paķer arī jaku

© VP

2.februārī ap pulksten 04.00 no rīta kāds vīrietis nolēma piepelnīties, apzogot Centrāltirgus kiosku.

Rīgas Latgales iecirkņa policisti noskaidroja, ka todien ļaundaris uzlauzis kioska žalūzijas un izsitis vitrīnas stiklu. No kioska viņš izzadzis kases aparāta naudas lādi un, iespējams, vēloties papildus sasildīties - paķēris jaku.

Garnadzi pamanīja Rīgas Centrāltirgus apsargi, kuri viņu aizturēja un par šo gadījumu paziņoja policijai. Notikuma vietā ieradās likumsargi, kuri iespējamo vainīgo vīrieti nogādāja iecirknī. No garnadža nozagtās mantas tika atgūtas.

Noskaidrots, ka nozieguma izdarīšanas brīdī vīrietis atradies alkohola reibumā. 1983.gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta trešās daļas - par zādzību, kas izdarīta iekļūstot telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
3.februārī aizturētajam tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.