Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Divi zviedri Vecrīgā nozog Latvijas karogu un aiziet uz McDonald’s

© Jānis Vecbrālis/ F64 photo Agency

21. janvārī neilgi pēc pulksten 7.00 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci ievēroja divus vīriešus. Viens no viņiem uzkāpa uz pleciem otram, aizsniedzās pie Latvijas karoga, kurš bija pielikts pie kāda nama Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī.

Pēc savām huligāniskajām aktivitātēm abi vīrieši iegāja ātrās ēdināšanas restorānā McDonald’s. Pārkāpēji pirms tam noņēma karogu no kāta un viens no viņiem karogu ielika sev kabatā. Savukārt kātu viņi atstāja turpat pie McDonald’s ieejas. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Ar ātrās ēdināšanas iestādes apsarga palīdzību pārkāpēji uzmeklēti un aizturēti. Pārrunu laikā noskaidrots, ka abi vīrieši ir Zviedrijas pilsoņi. Personas paskaidroja, ka nav vēlējušās izrādīt necieņu pret valsti, bet gan kaut ko paņemt par piemiņu no Latvijas. Vīrieši karogu ar mastu atgrieza atpakaļ vietā.

Izvērtējot vīriešu darbības, abiem tūristiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu. Karoga ņēmējam piemērots 150 eiro naudas sods, savukārt viņa palīgam - 100 eiro naudas sods. Abi pārkāpēji naudas sodus samaksāja uz vietas ar bankas karti.