Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pārlecot pāri prāmja bortam, Rīgas jūras līcī noslīcis Lietuvas pilsonis

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Pārlecot pāri prāmja "Isabelle" bortam, sestdienas vakarā Rīgas jūras līcī noslīcis Lietuvas pilsonis, apstiprina Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (MRCC) priekšnieks, komandleitnants Pēteris Subbota.

Subbota skaidroja, ka vakar, 20.janvārī, ap plkst.21.30 Krasta apsardzes dienests no prāmja "Isabella" saņēma informāciju par Lietuvas pilsoni, kas pārlecis pāri kuģa bortam.

Kuģa apkalpe veica kursa maiņas manevru un uzsāka personas meklēšanu ar glābšanas laivu. Savukārt MMRC meklēšanai piesaistīja glābšanas helikopteru, kas tumšajā laikā izmantoja termoredzes kameru. Subbots sacīja, ka personas meklēšana notika līdz pusnaktij, taču Lietuvas pilsoni glābējiem tā arī neizdevās atrast.

MRCC priekšnieks pastāstīja, ka notikuma brīdī prāmis atradās aptuveni 20 kilometrus no piekrastes, un ūdens temperatūra Rīgas jūras līcī bija vien nedaudz virs nulles.

"Cilvēks, kas pārlēca no kuģa 9.klāja, ir 1995.gadā dzimis vīrietis, Lietuvas pilsonis, un glābšanas operācijas laikā viņš diemžēl netika atrasts," Latvijas Radio pastāstīja "Tallink" pārstāve Baiba Muceniece. Viņa norādīja, ka negadījumam bijuši aculiecinieki, tomēr detalizētāk notikušā apstākļus nav komentējusi.