Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā vīrietis ielec ūdeni; glābēji viņu zem ledus atrod jau mirušu

© f64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji aizvadītajā diennaktī ir palīdzējuši vairākiem cilvēkiem, kuriem uz ledus bija notikusi kāda nelaime un bija nepieciešama palīdzība, bet vienu cietušo glābt tomēr neizdevās.

Vakar VUGD saņēma izsaukumu uz Kuģu ielu Rīgā, kur saskaņā ar sniegto informāciju cilvēks bija ielēcis ūdenī. Ūdenslīdēji cilvēku atrada zem ledus un nodeva NMPD mediķiem, kuri konstatēja vīrieša nāvi.

Tāpat glābēji steidzās uz Ķengaraga ielu Rīgā, kur Daugavā pie Dienvidu tilta pa ledu bija pastaigājies cilvēks un ielūzis. Izmantojot glābšanas dēli, glābēji nogādāja cilvēku krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

VUGD vakar saņēma arī izsaukumu uz Vidzemes aleju Rīgā, kur saskaņā ar sākotnēji saņemto informāciju cilvēkam uz ledus bija nepieciešama palīdzība. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka pie krasta ledū ielūzis vīrietis. Ugunsdzēsēji ar glābšanas dēli nogādāja vīrieti krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Salas pagastu, kur uz ledus atradās divi cilvēki, kas saviem spēkiem nespēja tikt krastā. Ugunsdzēsēji ar glābšanas dēli abus cilvēkus nogādāja krastā. Neilgi pēc tam glābēji steidzās uz Vidzemes aleju Rīgā, kur Juglas ezerā ledū bija ielūzis cilvēks. Izmantojot glābšanas dēli, vīrietis nogādāts krastā un nodots mediķiem.

Vakar saņemts arī izsaukums uz Ādažiem, kur uz Vējupes ledus atradās divi bērni. Pirms VUGD ierašanās bērni bija nokāpuši no ledus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 50 izsaukumus, no kuriem 20 bija uz ugunsgrēkiem, 26 bija glābšanas darbi, bet vēl četri izsaukumi bija maldinājumi.