Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Noticis uzbrukums NVD sistēmai un e-veselībai

© Ekrānšāviņš/Youtube

Šodien plkst.13.14. Nacionālā veselības dienesta (NVD) informācijas sistēmai un e-veselībai noticis uzbrukums, liecina Veselības ministrijas paziņojums vietnē "Twitter".

Ministrija informē, ka sadarbībā ar uzņēmumu "Lattelecom" un dienestiem tiek darīts viss, lai sistēmas darbību atjaunotu.

LETA jau ziņoja, ka otrdien pēcpusdienā traucēta e-veselības mājaslapas darbība. Kā novēroja aģentūra LETA, ierakstot interneta pārlūka adreses lauciņā "eveseliba.gov.lv", mājaslapa neatveras un parādās paziņojums, ka vietne nav sasniedzama.

Aģentūra LETA novēroja, ka NVD mājaslapa un mājaslapa "eveseliba.gov.lv" patlaban atjaunojušas darbību.

VM ziņojot par to, ka e-veselības sistēma nedarbojas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) vietnē "Twitter" paziņoja, ka attiecīgi nav iespējas arī iesniegt e-iesniegumus, lai pieprasītu no VSAA slimības vai maternitātes pabalstus. VSAA nav piekļuves informācijai par e-darbnespējas lapām, tika skaidrots ierakstā.

Aģentūra LETA novēroja, ka mājaslapa "eveseliba.gov.lv" patlaban atjaunojusi darbību, bet NVD mājaslapa joprojām nedarbojas.

Zvanot uz e-veselības atbalsta tālruni iedzīvotājiem, dzirdams automātiskajā atbildētājā ierunāts paziņojums: "Informējam, ka e-veselības sistēmā tiek veikti tehniski uzlabojumi, līdz ar to ir iespējami darbības pārtraukumi. Sistēmas darbību plānojam atjaunot tuvāko stundu laikā."

Tāpat otrdien pēcpusdienā nav sasniedzama NVD mājaslapa.