Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Līvānos deg dzīvojamā māja; evakuē 55 cilvēkus

© F64

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 15 ugunsgrēki, kuros cieta divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar ap plkst.11 ugunsdzēsēji steidzās uz Rēzeknes novada Lūznavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 110 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ap plkst.22.30 tika saņemts izsaukums uz Brīvības ielu Jēkabpilī, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamā mājā dega plīts un sadzīves mantas kvadrātmetra platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku.

Savukārt neilgi pēc pusnakts ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Lāčplēša ielu Līvānos, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ēkas pirmajā stāvā dega dzīvoklis un sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis, un nodeva mediķiem. Līdztekus no piecstāvu ēkas glābēji evakuēja 55 cilvēkus. Plkst.3 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Diennakts laikā valstī kopumā dzēsti 15 ugunsgrēki, no kuriem divi fiksēti Rīgā, astoņi - citās lielajās pilsētās, bet pieci - novados.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, skaidas, apkures telpa, pirts, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar VUGD darbinieki veikuši arī 19 glābšanas darbus.

Kopš gada sākuma ugunsgrēkos Latvijā ir cietuši 11 cilvēki, bet ugunsnelaimēs bojāgājušo nav.