Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Notverts grupējums, kas nodarbojās ar nelegālo cigarešu un alkohola piegādēm

© Valsts policija

Kriminālprocesa ietvaros, veicot virkni izmeklēšanas darbību, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti realizēja vairāk nekā desmit sankcionētās kratīšanas. Kratīšanu laikā likumsargi izņēmuši divus tūkstošus litru nelegālā alkohola, vairākus simtus tūkstošus nelegālo cigarešu, TT pistoles patronas un medību bises patronas. Kopumā aizturētas četras personas – viens piegādātājs un trīs realizētāji.

Likumsargi, veicot izmeklēšanas darbības kriminālprocesa ietvaros, vairākās slēgtās telpās - privātmājā, garāžās, noliktavās - izņēma 2088,15 litrus nelegālā alkohola, no tiem 1000 litrus dezinfekcijas līdzekli mazgāšanai, 334 840 nelegālās cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām, 50 TT pistoles patronas un piecas medību bises patronas. Jāpiebilst, ka izņemtais dezinfekcijas līdzeklis mazgāšanai bija HP 10, kuru mēdz izmantot kā nelegālo alkoholu, proti, spirtu šķaidītā veidā. Šīs līdzeklis satur 92% spirta.

Kopumā tika veiktas vairāk kā desmit sankcionētās kratīšanas, un vienā no tām piedalījās arī Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljons.

Par pretlikumīgu akcīzes preču un ieroču patron apriti 28.novembrī tika aizturētas četras personas - 1963.gadā un 1973.gadā dzimušas sievietes, kuras agrāk nav nonākušas policijas redzeslokā, 1969.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk sodīts par analoģiskiem noziegumiem un 1959.gadā dzimis vīrietis.

Lai noskaidrotu izņemto patronu izcelsmi, tās nosūtītas ekspertīzes veikšanai. Pēc rezultātu saņemšanas tiks lemts par aizturēto personu saukšanu pie atbildības arī par šo noziegumu.

Valsts policija

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas - par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā; pēc Krimināllikuma 221.2 panta otrās daļas - par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās; kā arī pēc 221.1 panta otrās daļas - par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju, ko izdarījusi personu grupa - paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajām personām pašlaik piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.