Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Šausmas Daugavpilī - vīrietis sievietēm uzbrūk ar cirvi un dzelzs mietu

© F64

Vakar no rīta Valsts policija saņēma informāciju par vairākiem slepkavības mēģinājumiem, kuri notikuši Daugavpilī, ka arī par smago avāriju, kuras rezultātā ir cietis cilvēks. Saistībā ar notikušo VP LRP Kriminālpolicijas birojā tika uzsākti vairāki kriminālprocesi, kuru izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka ar visiem šiem noziedzīgiem nodarījumiem, iespējams, ir saistīts kāds 1959.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, kurš dažas stundas vēlāk operatīvo pasākumu laikā tika aizturēts.

9.novembrī VP LRP Daugavpils iecirknis saņēma informāciju par divām sievietēm, kurām kāds vīrietis bija nodarījis smagus miesas bojājumus, un atstājis bezpalīdzības stāvoklī. Saistībā ar abiem šiem negadījumiem tika ierosināti kriminālprocesi, un uzsākti ļaundara meklēšanas pasākumi.

Pēc pašlaik policijas rīcība esošās informācijas, kāds 1959.gadā dzimis vīrietis, ap 8.00 no rīta ieradies pie savas sievas, ar kuru viņš jau ilgu laiku nedzīvo kopā, un konflikta laikā, nodarījis viņai smagus miesas bojājumus - piekāvis viņu ar dzelzs mietu. Pēc savas sievas piekaušanas, vīrietis devies savā faktiskajā dzīvesvietā, kur smagi piekāvis, kādu 1957.gadā dzimušo sievieti, vairākas reizes iesitot viņai ar cirvi pa galvu, un citām ķermeņa daļām. Šo noziedzīgo nodarījumu, vīrietis gribējis slēpt, aplejot sievietes dzīvokļa telpas ar dīzeļdegvielu un tās aizdedzinot.

Aizdedzinot istabas un atstājot sievieti bezpalīdzības stāvokli, vīrietis iesēdies savā JEEP markas automašīnā un ceļa posmā Daugavpils - Silene izraisīja smago avāriju, iebraucot 1976.gadā dzimušā vīrieša vadītās automašīnas SCANIA puspiekabē. Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cietis pats JEEP vadītājs, kurš guvis dažādas traumas, un no notikuma vietas viņš tika nogādāts medicīnas iestādē.

Pašlaik saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi, tajā skaitā par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos un turpinās izmeklēšana, savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem noziedzīgiem nodarījumiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 118.panta 2.daļas, un 15. panta 4.daļas (Par nozieguma mēģinājumu atzīstama apzināta darbība (bezdarbība), kas tieši vērsta uz tīšu tā izdarīšanu, ja noziegums nav izdarīts līdz galam no vainīgā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ.)

Jāpiebilst, ka šodien Daugavpils tiesa lems arī par drošības līdzekļa - apcietinājuma piemērošanu iespējamai vainīgai personai.

Atgādinām, kā pēc KL 118.panta 2.daļas par slepkavību, ja ir noslepkavotas divas vai vairākas personas — soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.