Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ķengaragā aizturēta sieviete, pie kuras atrasta sevišķi bīstama narkotiskā viela

© VP

2.oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa patruļpolicisti, veicot savu ik vakara teritorijas apskati, pamanīja četru cilvēku grupu neadekvātā stāvoklī.

Policisti, pārmeklējot personas, pie vienas no viņām atrada burciņu, kurā atradās 82 folija vīstokļi ar nezināmas izcelsmes pulverveida vielu. Personas nekavējoties tika nogādātas Rīgas Latgales policijas iecirknī, lai noskaidrotu notikušā apstākļus, kā arī tika nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu izņemtās vielas sastāvu.


Ekspertīzes rezultātā tika uzzināts, ka izņemtā viela ir karfentanils un tās masa ir aptuveni 4 grami.


Likumsargi noskaidroja, ka aizturētā persona, pie kuras atrastas narkotiskās vielas, dzimusi 1979.gadā un iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par narkotiku lietošanu, glabāšanu un zādzībām.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta pirmās daļas - par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētā sieviete atrodas izolatorā. Ja ekspertīzes rezultāti apstiprinās, ka pārējās personas atradušās narkotisko vielu ietekmē, tad viņām administratīvā kārtā būs jāatbild arī par šo noziegumu.