Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Atklāj jaunu informāciju par trīs brāļu pastrādātajām laupīšanām Rīgā

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Noziedzīgajā grupējumā, kuru policija aizturējusi aizdomās par vairāku laupīšanu izdarīšanu no tirdzniecības vietām, ir kopumā seši cilvēki, šodien preses konferencē informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" pastāstīja, ka par vairākām nakts laikā pārsvarā Rīgā izdarītām veikalu aplaupīšanām aizturēta organizēta grupa, kuras sastāvā ir trīs brāļi.

Vēlāk preses konferencē Sozinovs papildināja, ka grupējumā kopā ar trim brāļiem ir vēl trīs citi cilvēki, divi no viņiem - izlūki - aizturēšanas laikā bēguši. Viens no bēgļiem iekļuvis satiksmes negadījumā un ar kinologu palīdzību atrasts, slēpjamies krūmos, bet otru policija apcietinājusi nākamajā dienā.

Grupējums izmantojis profesionālu tehniku un rīkus, lai aplaupītu vairākas tirdzniecības vietas un juvelierizstrādājumu veikalus.

Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks sacīja, ka pagaidām ir grūti spriest, tieši cik lielus zaudējumus šis grupējums ir nodarījis, taču var runāt par summām, kas pārsniedz vairākus desmitus tūkstošus, varbūt pat tuvojas 100 000 eiro.

Andrius Ufartus/F64 Photo Agency

Grupējums darbojies Rīgā un aizturēšanas brīdī četri no tā dalībniekiem laupījuši, kamēr pārējie divi pieskatījuši apkārtni. Visi grupējumā iesaistītie dalībnieki ir agrāk sodīti par līdzīga rakstura mantiskiem noziegumiem. No cietuma viņi atbrīvoti 2011., 2014. un 2015.gadā.

Sozinovs arī norādīja, ka noziedznieku dzīvesvietās veiktas kratīšanas, kuru laikā izņemti pierādījumi, kas iespējams, sasaistīs šo grupējumu ar vēl citiem, līdzīga rakstura noziegumiem.

Kā ziņots, pēc Ķuža teiktā, aizturētie varētu būt atbildīgi par vairākām laupīšanām, kas izdarītas no tirdzniecības vietām pēdējā pusotra gada laikā. Būdami tērpušies maskās, vīrieši nakts aizsegā veikli iekļuvuši veikalos, lai aplaupītu tur esošos seifus, paņemtu naudu un dārglietas.

Pēc Ķuža teiktā, minētā grupējuma aizturēšanu varētu uzskatīt par būtisku pienesumu sabiedriskajai kārtībai.