Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Sākts kriminālprocess par valsts valodas zināšanu kategoriju nelikumīgu piešķiršanu

© Reinis Hofmanis, F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā un pret pārvaldības kārtību.

KNAB sadarbībā ar Valsts robežsardzi iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros aizturēja Valsts izglītības satura centra darbiniekus, kuri personām, kas nepārvalda valsts valodu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, apejot normatīvajos aktos noteikto kārtību, par materiālu atlīdzību palīdzēja iegūt attiecīgu valsts valodas zināšanu kategoriju.

Šādi rīkojoties, tika nodrošināta iespēja trešo valstu personām likumīgi iegūt tiesības uzturēties Latvijas Republikā un citās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Kriminālprocesa ietvaros piecas personas ir atzītas par aizdomās turamām un desmit personām piemērots statuss - personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

F64 Photo Agency

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.
KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.