Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Desu zaglei piespriests iepriekš cietumā pavadītais mēnesis

© Gediminas Savickis, F64 Photo Agency

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa par sešu desu nozagšanu apsūdzētajai sievietei piemērojusi mēnesi un astoņus dienas cietum

Krimināllietā iepriekš bija nozīmētas vairākas tiesas sēdes, taču bez rezultātiem, jo apsūdzētā tās ignorēja. Vēlāk policijai viņu izdevās aizturēt un sievietei tiesa sodā ieskaitīja apcietinājumā pavadīto laiku - mēnesi un astoņas dienas, līdz ar to viņa atbrīvota tiesas zālē.

Jau ziņots, ka sievietes noziegums piesaistīja mediju uzmanību par izmeklēšanas un tiesas resursu tērēšanu šādas kategorijas lietām.

Valsts nozīmētais advokāts Artūrs Zvejsalnieks iepriekš skaidroja, ka apsūdzētā bija cilvēks bez noteiktas dzīvesvietas un viņu nevarēja līdz tiesai nogādāt.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurors Ēriks Bogdanovs iepriekš skaidroja, ka sieviete bija apsūdzēta par zādzību nelielā apmērā, proti, viņa no kāda pārtikas lielveikala nozaga sešas desas 19,49 eiro apmērā.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Konkrētajā gadījumā prokurors uzskatīja par lietderīgu nosūtīt krimināllietu izskatīšanai tiesai, jo pirmstiesas kriminālprocesā apsūdzētā persona izvairījās no pirmstiesas izmeklēšanas, sakarā ar ko bija pieņemts lēmums grozīt apsūdzētajai piemēroto drošības līdzekli uz citu vairāk ierobežojošu drošības līdzekli un bija noteikta viņas meklēšana.

Turklāt, apsūdzētā minēto zādzību izdarīja nedzēstas sodāmības laikā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, krimināllieta bija nosūtīta tiesai izskatīšanai pēc būtības, jo soda veidu, kuru vēlējies noteikt personai, nebija iespējams piemērot, izvēloties kādu no Kriminālprocesa likumā minētajiem kriminālprocesa pabeigšanas veidiem prokuratūrā.