Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Madonas novadā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

© Ilze Zvēra/f64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.augusta plkst. 6.30 līdz 23.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 3.02 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Madonas novada Barkavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka graudu kaltes bunkurā deg graudi 12m2 platībā.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts šorīt plkst. 5.52.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektroiekārtas, zaru kaudze, meža zemsedze, skaidas, tualete, divas vieglās automašīnas, mājas ārsiena, durvis un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks vakardien bija izcēlies Daugavgrīvas šosejā Rīgā, kur kāda uzņēmuma teritorijā dega skaidas 200m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 6.53, bet plkst. 10.08 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 9.50 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Beverīnas novada Brenguļu pagastu, kur kādā divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama gāzes smaka. Ierodoties notikuma vietā, otrā stāva dzīvoklī tika konstatēta gāzes noplūde. Dzīvoklī atradās vīrietis, kuru glābēji nogādāja ārpus ēkas un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 11 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji gāzes noplūdi novērsa aizgriežot gāzes padevi un izvēdināja telpas.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Jelgavā atbrīvoja ventilācijas šahtā iesprūdušu putnu, savukārt Rīgā atbrīvoja radiatora iesprūdušu kaķi un virtuves iekārtā iesprūdušu kaķi.