Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Salaspils novadā atsavināti 1400 litri dīzeļdegvielas.

© Valsts policija

Valsts policija saņēma informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, nelikumīgi savā angārā glabā dīzeļdegvielu. Reaģējot uz sniegto informāciju, 16.augustā likumsargi veica publiski nepieejamās teritorijas apskati. Šajā apskatē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policisti atrada un izņēma 1400 litrus dīzeļdegvielas.

Īpašnieks sākotnēji atteicās atvērt angāra durvis, apgalvojot, ka tajā esošā degviela ir paredzēta personīgo vajadzību lietošanai. Pēc vairākkārt izteiktajiem policistu aicinājumiem atvērt angāru, vīrietis negribīgi to izdarījis.

Iekļūstot angārā, likumsargi atsavinājuši šķidrumu, kas pēc smakas atgādina dīzeļdegvielu, taču, lai noteiktu precīzu vielas sastāvu, ir nozīmēta tās ekspertīze.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policisti noskaidroja, ka angāra īpašnieks dzimis 1981.gadā un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Pret aizdomās turēto vīrieti ir uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169./3 panta - par akcīzes nodokli apliekamo preču iegādes un uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu tiek uzlikts naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro.