Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājnieku automašīnā un īpašumos konstatē vairākus tūkstošus cigarešu

© Rīgas Pašvaldības policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas šā gada maijā Liepājā apturēja automašīnu, kurā tika konstatētas vairākas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Tāpat, veicot pārbaudi vairākos īpašumos, tika konstatētas cigaretes un nelegālais alkohols. Kopumā no nelegālās aprites izņemtas vairāk nekā 160 000 cigarešu un 80 litri nelegālā alkohola.

2017.gada maijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētas noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki Liepājā apturēja automašīnu “Volkswagen”, kurā atradās divi vīrieši, dzimuši 1963.gadā un 1987.gadā. Valsts policijas amatpersonas pēc apskates automašīnā konstatēja tabakas izstrādājumus bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām - 101 000 cigaretes, kas tika pārvadātas automašīnas salonā un bagāžas nodalījumā, kā arī tika uzglabātas kādā no garāžām.

Valsts policijā par šo likumpārkāpumu uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām nelikumīgu glabāšanu un pārvietošanu, ja tā izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Kriminālprocesa ietvaros, veicot kratīšanas vairākos īpašumos, tika izņemti 80 litri nelegālā alkohola un 59 260 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām. Kopumā no automašīnas un īpašumiem tika izņemtas 160 260 cigaretes jeb 8 013 cigarešu paciņas.

Valsts policija

Abi vīrieši ir liepājnieki un viens no viņiem arī iepriekš bijis nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem. Šobrīd vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Tāpat arī notikuma vietā tika izņemts transportlīdzeklis, kas tika izmantots noziedzīga nodarījuma izdarīšanai.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.