Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Glābēji tiek saukti talkā piecu mežā pazudušu cilvēku meklēšanā

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Vakar glābēju palīdzība bija nepieciešama pieciem cilvēkiem, kuri apmaldījušies mežā un saviem spēkiem no tā netika ārā, lai gan vienu no tiem līdz pusnaktij neizdevās atrast, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Šaboha.

Vakar plkst.19.17 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Gaigalavas pagastu, kur mežā bija apmaldījies apmēram 71 gadu vecs vīrietis. Izmantojot skaņas signālus un pārmeklējot mežu, apmaldījies vīrietis tika atrasts.

Savukārt plkst.19.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Burtnieku novada Valmieras pagastu, kur 82 gadus veca sieviete bez telefona bija iegājusi mežā ogot un radinieki jau vairākas stundas bija centušies sievieti atrast.

Ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Valsts policijas darbiniekiem pārmeklēja mežu un purvu līdz brīdim, kad tika saņemta informācija, ka pazudusī sieviete atradusies Valmieras pilsētā.

Tomēr plkst.20.23 glābēji saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Istras pagastu, jo mežā bija apmaldījušies trīs cilvēki. Izmantojot skaņas signālus, lai cilvēkiem norādītu pareizo izeju no meža, divas sievietes to izdzirdēja un veiksmīgi atrada ceļu no meža. Taču līdz pusnaktij ugunsdzēsēji glābēji turpināja trešā cilvēka meklēšanas darbus, bet nesekmīgi.

Šaboha uzsvēra, ka VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un piesardzīgiem dodoties mežā - pirms došanās noteikti informēt piederīgos par to, uz kurieni plāno doties un kad būsiet atpakaļ, kā arī paņemt līdzi pilnībā uzlādētu mobilo telefonu.

Tomēr, ja atrodoties meža saprotat, ka nespēsiet pašu spēkiem izkļūt no tā, tad nekavējoties zvaniet glābējiem uz tālruni 112.