Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Notverts vīrietis, kurš pārdevis viltotus zelta stieņus

Attēlam ilustratīva nozīme © Raitis Plauks, F64 Photo Agency

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) šī gada jūnija nogalē kriminālvajāšanas uzsākšanai Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūrai nodeva vairākus kriminālprocesus apvienotus vienā procesā, par krāpšanas faktiem un krāpšanas mēģinājumiem saistībā ar viltotu zelta stieņu realizāciju. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par iespējamām krāpnieciskām darbībām, realizējot zelta stieņus.

2015.gadā Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes (GKRPP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) amatpersonu redzeslokā nonāca informācija par krāpšanas mēģinājumiem un krāpšanas faktiem saistībā ar viltotu zelta stieņu realizāciju. Analizējot situāciju tika secināts, ka visos gadījumos, iespējams, iesaistīta viena un tā pati persona.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizdomās turamais, ļaunprātīgi izmantojot citu personu uzticēšanos, realizēja viltotus zelta stieņus Rīgas lombardos un uzņēmumos, kas nodarbojas ar zelta un sudraba uzpirkšanu un pārdošanu. Viltotie zelta izstrādājumi piedāvāti arī privātpersonām dažādās atpūtas vietās - Vecrīgas krogos un viesnīcās. Kopumā aizdomās turētais vīrietis apkrāpis četrus uzņēmumus un trīs privātpersonas.

Šī gada sākumā aizdomās turētais tika aizturēts mēģinot pārdot viltota zelta stieņus , kā arī viņa dzīvesvietā tika veikta sankcionētā kratīšana, kuras laikā izņemti vairāki, viltoti bižutērijas izstrādājumi un zelta stieņi. Pēc noziedzīgā fakta apstiprinājuma aizdomās turētais nekavējoties tika aizturēts.

Jāpiemin, ka 1967.gadā dzimušais vīrietis viltotos zelta stieņus pasūtījis interneta portālos, kas piedāvā Ķīnā ražotu preci. Viltoto zelta stieņu patiesā vērtība ir ap 10 eiro, tomēr aizturētais preci pārdevis 300 līdz 400 eiro apmērā.

Saistībā ar notikušo, ENAP 2017.gada jūnija nogalē kriminālvajāšanas uzsākšanai Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūrai nodeva vairākus kriminālprocesus apvienotus vienā procesā, par krāpšanas faktiem un krāpšanas mēģinājumiem.

Kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 177.panta pirmās daļas un Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas noziedzīgo nodarījumu pazīmēm - par iespējamām krāpnieciskām darbībām, realizējot viltotus zelta stieņus.

Šobrīd minētai personai piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.