Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija uziet marihuānas audzētavu; apcietina divus vīriešus

© Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Ventspilī mēneša sākumā likvidēja marihuānas audzētavu. Tāpat tika veiktas kratīšanas citās adresēs, kur atrastas dažādas narkotiskas vielas un uz aizdomu pamata par nozieguma izdarīšanu aizturēti divi vīrieši.

Jūlija sākumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki Ventspilī likvidēja marihuānas audzētavu. Valsts policijas amatpersonas veica kratīšanu vairākas adresēs, kā rezultātā tika izņemti 17 marihuānas stādi, 124 g izžāvētas marihuānas, hašišs un aptuveni 15 grami vielas, kas satur metamfetamīnu.

Uz aizdomu pamata par noziegumu izdarīšanu aizturētas divas personas - 1978.gadā un 1990.gadā dzimuši vīrieši, kuri arī iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā. 1990.gadā dzimušam vīrietim, kurš iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par cita rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, šobrīd ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, savukārt 1978.gadā dzimušam vīrietim, kurš iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, ja tas darīts lielā apmērā un par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.