Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Naktī Jelgavā atrasts noklīdis bērns; māte mājās izguļ reibumu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Katrīna Vinčele/ F64 Photo Agency

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka šonakt ap trijiem naktī tika saņemta informācija no trīs sievietēm, kuras pamanījušas, ka Jelgavā pa Lielo ielu viens pats klīst mazgadīgs bērns bez apaviem. Tajā laikā, kad sievietes gājušas klāt puisēnam, lai apjautātos, kāpēc viņš viens pats klīst pa pilsētu, viņš aizmuka. Sievietes par šo gadījumu uzreiz ziņoja policijai.

Policija operatīvi reaģēja uz saņemto informāciju un izbrauca uz norādīto adresi. Policijas darbinieki puiku atrada vienu klīstam nu jau pa Pasta ielu. Tika konstatēts, ka puisēnam kājās nav bijuši apavi, bet tikai zeķītes.

Puisītis tika nogādāts policijā, lai skaidrotu visus notikušā apstākļus. Pēc policijai sniegtās informācijas, puisēns nakts laikā devies meklēt omīti, jo viņa nav bijusi dzīvoklī, bet māte tajā laikā gulējusi.

Apsekojot puisēna dzīvesvietu, tika konstatēts, ka dzīvoklī atrodas māte, kura gulēja 2,01 promiļu alkohola reibumā. Vēl dzīvoklī atradās trīs gadus vecs brālītis, kurš arī tajā laikā gulēja. Ierodoties policijai, dzīvoklī tika sastapta arī omīte, kura bija atgriezusies dzīvesvietā, jo pirms tam bija izgājusi. Tā kā viņa nebija lietojusi alkoholu, viņa apņēmās par mazbērniem rūpēties un bērni tika nodoti viņas aprūpē. Sadzīves apstākļi ģimenē ir apmierinoši, dzīvoklis bija tīrs un sakopts, bērni aprūpēti.

Šobrīd policija skaidro sīkāk visus notikušā apstākļus un par konkrēto gadījumu nekavējoties tika informēta Bāriņtiesa. Policijā uzsākta administratīvā lietvedība - Par bērna aprūpes pienākuma nepildīšanu.

Policija saka paldies iedzīvotājām, kuras nebija vienaldzīgas un ziņoja par konkrēto gadījumu, uzsverot, ka šāda rīcība bija ļoti pareiza.