Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ivana meklēšana: Policija atkārtoti lūdz iedzīvotāju palīdzību

© Valsts policija

Valsts policija atkārtoti uzsver, ka šobrīd ir ļoti nepieciešama iedzīvotāju iesaiste tieši informācijas sniegšanā par Ivana Berladina pazušanas apstākļiem un par cilvēkiem, kuri varētu būt ar to saistīti. Lūdzam iedzīvotājus informēt Valsts policiju arī par situācijām, kuras šajā laikā, saistībā ar zēna pazušanu, šķitušas dīvainas, pat, ja sākotnēji tām nav tikusi piešķirta nozīme. Iespējams, ka kopējā izmeklēšanas ainā, tieši šķietami nenozīmīgs sīkums var būt izšķirīgs.

Sniedzot šādu informāciju ir vienīgais veids, kādā šobrīd sabiedrība var iesaistīties un palīdzēt policijai zēna meklēšanā. Informāciju aicinām sniegt tikai mūsu iepirekš norādītajos kanālos: epastā puikaliepaja@iem.gov.lv vai tālruņa numuram 116000.

Valsts policija īpaši uzsver, ka tikai šie ir oficiālie informācijas kanāli, caur kuriem policija saņems visu tajā sūtīto informāciju. Jebkādi citi, šeit neminēti kanāli nav oficiāli un tajos sniegtā informācija nenonāk Valsts policijas rīcībā un pazūd nebūtībā. Valsts policija šos kanālus monitorē nepārtraukti 24 stundas diennaktī un ir gatava uz to reaģēt visu cauru diennakti. Atgādinām, ka Valsts policijai ļoti būtiski ir saprast zēna dienas gaitas, tāpēc nozīmīga var būt jebkura iedzīvotāju sniegtā informācija.

Atgādinām, ka visi citi aicinājumi brīvprātīgajiem turpināt Ivana meklēšanu fiziski pārmeklējot apkārtni nav saistīti ar policiju un oficiālo meklēšanu, kā arī ir uzskatāmi par cilvēku maldināšanu. Patlaban oficiālu meklēšanu, fiziski pārmeklējot Liepāju un tās apkārtni, veic Valsts policijas, Liepājas pilsētas pašvaldības policijas un Nacionālo bruņoto spēku amatpersonas, līdz ar ko aicinām liepājniekus būt saprotošiem un nodrošināt iespēju dienestiem piekļūt ne tikai teritorijām, kuras ir slēgtas, bet arī uzņēmumu un privātīpašumu teritorijām.

Ekrānšāviņš/LNT

Ja kāds apzinās, ka tieši vai netieši saistīts ar bērna pazušanu, lūgums sazināties ar Valsts policiju. Agrāk vai vēlāk policija tāpat nonāks līdz patiesībai.

Jau vēstīts, ka piecus gadus vecais Ivans pazuda pagājušajā sestdienā.

Ceturtdien likumsargi medijiem sniedza informāciju, ka, iespējams, ar zēnu ir noticis nelaimes gadījums vai arī viņš kļuvis par apzināta vai neapzināta nozieguma upuri. Valsts policijas Kurzemes pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Uģis Āva sarunā ar LTV "Rīta panorāmu" šorīt norādīja, ka jau kopš pirmās dienas kopš saņemts iesniegums par Ivana pazušanu likumsargiem bijusi versija, ka noticis noziegums.