Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Dobeles policija aizturējusi Brenču kapu demolētājus

© facebook.com

Portāls nra.lv vakar jau ziņoja, ka kāda sieviete sociālajā tīklā facebook informēja, ka šonedēļ nezināmi ļaundari izdemolējuši Brenču kapus Dobeles pagastā. Par laimi ļaundarus izdevies atrast.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka 27.jūnijā tika saņemta informācija par Brenču kapu apgānīšanu Dobeles pagastā - apgāzti vairāki kapu pieminekļi un krusti, salauzti soliņi, kā arī izdarītas citas vandāliskas darbības. Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka ir bojātas 33 kapu vietas.

Sakarā ar notikušo, policisti uzsāka izmeklēšanu un operatīvos meklēšanas pasākumus ļaundaru noskaidrošanā un aizturēšanā. Jau nākamā dienā uz aizdomu pamata tika aizturēts 2002.gadā dzimis jaunietis un 1986.gadā dzimis vīrietis. Jaunietis jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā, savukārt vīrietis jau agrāk ir tiesāts. Pašlaik policija skaidro notikušā apstākļus, kā arī pārbauda viņu saistību vēl ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Policija neizslēdz, ka šāda veida darbības pastrādātas alkoholisko dzērienu iespaidā.

Uzsākts kriminālprocess par kapu apgānīšanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.