Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Āgenskalnā apcietināts narkodīleris; konsficētas apreibinošās vielas un pat svari

Ilustratīvs attēls © AP / Scanpix

Kratīšanas laikā narkodīlera dzīvesvietā Āgenskalnā policisti atsavinājuši amfetamīnu, ekstazī un marihuānu, informē Valsts Policija.

Strādājot ar narkotisko apriti saistītu noziegumu apkarošanas jomā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirkņa policisti bija ieguvuši informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, rīdziniekiem tirgo narkotikas.

Šo pirmdien, 26. jūnija vakarā, likumsargi ieradās vīrieša dzīvesvietā, Rīgā, Āgenskalnā, lai veiktu kratīšanu. Tās laikā policisti dažādās vietās dzīvoklī atrada maisiņus ar narkotikām, kā arī svarus, kas izmantoti narkotiku svēršanai. Ekspertīzes rezultāti rāda, ka maisiņos atradušies 6,9 grami MDMA jeb ekstazī, 0,9 grami amfetamīna un 1,8 grami marihuānas.

Turpat tika aizturēts arī 1974. gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis. Šī persona pirmo reizi nonākusi policijas redzeslokā par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Taču jāpiemin, ka aizturētais iepriekš sodīts par laupīšanu un izcietis astoņus gadus ilgu cietumsodu.

Saistībā ar šonedēļ atklāto noziegumu sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253./1 panta pirmās daļas - par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.