Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

POLICIJAS darba nedēļas bilance: Izņemtas 6 tonnas nelegālā alkohola, 110 tūkstoši cigarešu

© Rīgas Pašvaldības policija

Valsts policija mērķtiecīga darba rezultātā vairākās vietās Latvijā pagājušajā nedēļas izskaņā vien izņēmusi ievērojamu skaitu nelegālo akcizēto preču. Kopumā šajās dienās likumsargi izņēmuši teju 6 tonnas alkoholiskā dzēriena, kuru izcelsmi skaidros ekspertīzēs un 110 tūkstošus cigarešu bez Latvijas akcīzes markām. Tāpat Pierīgā aizvērtas divas nelikumīgas alkohola ražotnes.

Šā gada 16.jūnijā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas aizturēja divus vīriešus par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Aizturēšanas laikā likumsargi konstatēja, ka automašīnas kravas nodalījumā, ar ko pārvietojās abi vīrieši, tika pārvadātas vairākas iepakotas kastes, kas piepildītas ar 2880 viena litra tilpuma pudelēm bez akcīzes markām ar uzlīmētu etiķeti “Smirnoff”. Par notikušo Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta trešās daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Turpinot kriminālprocesa izmeklēšanu, tika atklāta nelikumīga alkoholisko dzērienu ražotne Iecavas novadā. Tajā atradās plastikāta tvertnes ar aptuveni 1,5 tonnu nelegālā alkohola, kā arī pudeles ar uzlīmētu etiķeti “Smirnoff” bez akcīzes markām. Līdz ar nelegālo alkoholu, konstatētas stikla pudeles un korķi. Turpinot izmeklēšanas darbības, noskaidrota vēl viena alkoholisko dzērienu nelegālā ražotne Salaspils novadā, kur izņemti ne tikai alkoholiskie dzērieni, bet arī aprīkojums to izgatavošanai un turpmākai realizācijai, tostarp etiķetes ar uzlīmēm “Smirnoff”, alkohola pudeles bez akcīzes markām, tvertne piepildīta ar nelegālo alkoholu un citi lietiskie pierādījumi.

Turpinot darbu 18.jūnijā vienai no abām aizturētajām personām tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Savukārt 19.jūnijā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas Pierīgā aizturēja vēl vienu vīrieti - trešo personu, - aizdomās par līdzdalību nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanā, glabāšanā vai pārvietošanā, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Izmeklēšana pārējās aizturēšanās kā arī šajā kriminālprocesā turpinās.

Valsts policija atgādina, gadījumā, ja jūsu rīcībā ir informācija par nelegālā alkohola vai cigarešu tirdzniecības vietām, aicinām par to ziņot, zvanot 110, rakstot vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. Tāpat, ja nevēlaties identificēties, šādu informāciju varat nodot anonīmi interaktīvajā “točku” kartē, spiežot uz saiti: http://www.ic.iem.gov.lv/gis2/. Tajā ziņotājs var atzīmēt konkrētu vietu kartē, kur šāda nelegālā rūpala ieviesta, kā arī var sniegt papildu informāciju, kas policijai varētu būt noderīga tālāko darbību veikšanā.