Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

UZMANĪBU: Latvijas ceļotāji brīdina visus, kuri dodas uz Spāniju

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ceļotāji no Latvijas, kuri pavisam nesen atpūtušies Spānijā, sociālajā tīklā facebook ievietojuši brīdinājumu ikvienam, kurš tuvākajā laikā plāno atpūsties šajā valstī.

"Diemžēl tā gadās. Pat tādiem ceļotājiem kā mums. 10 min pietura Tarifas slavenajā kaitbordistu paradīzē rezultējās izlaupītā auto. Labi, ka dokumentus izdosies laicīgi atjaunot. Par naudiņu gan diemžēl jāaizmirst..." raksta ieraksta autors.

Ceļotāji arī brīdina, ka Spānijā ne uz sekundi mašīnā bez uzraudzības nedrīkst atstāt vērtīgas lietas. "Zagļi ir rūdīti un ļoti zibenīgi, koferus nezog, tikai to, kas paņemams 2-3 minūšu laikā un tā, lai bez aizdomām no apkārtējiem var aizlaisties, jo konkrētais stāvlaukums Tarifā ir ļoti noslogots."

facebook.com/ Juris Dreimanis

"Spānijas policisti uz notikuma vietu nebrauc, bezspēkā plāta rokas un saka, ka gadiem šo lietu sakārtot nevar. Laika nav neko ne izmeklēt pašiem, ne bēdāties un jādodas tālāk. Ieteikums draugiem - autonomā vienmēr ņemiet pilnu risku apdrošināšanu un atbilstošu ceļojuma apdrošināšanu pirms doties ceļā!"

Komentāros pie publicētā ieraksta citi ceļotāji norāda, ka arī viņiem Spānijā gadījušās līdzīgas likstas. Kādai dāmai pat no auto nozagtas ne vien vērtīgas lietas, bet arī ēdiens.