Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ķemeros izplatās kodīga smaka; atklāj iespaidīgu "kandžas" ražotni

© Valsts policija

14.jūnijā Jūrmalas Pašvaldības policija saņēma informāciju par to, ka Ķemeros no kādas ēkas izplatoties kodīga smaka, kas, iespējams, varētu liecināt par alkoholisko dzērienu ražotni.

Ap pulksten 13.30, norādītajā adresē ieradās Jūrmalas Pašvaldības policija, kas konstatēja, ka ēkā atrodas plastmasas mucas un kulbas ar aizdomīgu šķidrumu, kas varētu būt nelegālas izcelsmes alkohols. Uz notikuma vietu nekavējoties devās arī Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa likumsargi.

Valsts policija konkrētajā ēkā veica sankcionēto kratīšanu, kuras laikā tika izņemti ap 3 000 litriem brāgas, ap 100 litriem “kandžas”, 32 maisi brāgas gatavošanai paredzētā sausā maisījuma, kā arī dažāda veida tvertnes un alkoholisko dzērienu ražošanas iekārta (skatīt attēlu).

Vīrietis, kurš nodarbojas ar šo nelegālo rūpalu, nekavējoties tika aizturēts.

1976.gadā dzimušais vīrietis atzina, ka šķidrums, kas glabājas mucās, ir tā saucamā “kandža”, bet tā netiekot ražota tirdzniecībai. Jāpiemin, ka aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Valsts policija

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu vai glabāšanu, ja tā veikta lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

16.jūnijā aizturētajam vīrietim tika piemērots apcietinājums.