Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Iereibis policists izraisa avāriju; cietušais ļoti smagā stāvoklī

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Vakar, 14.jūnijā, pulksten 13.00 Dobeles novadā uz autoceļa Jelgava-Dobele-Annenieki 28 kilometrā, braucot virzienā no Dobeles uz Jelgavu automašīna "Volvo", kuru vadīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes policijas darbinieks sadūrās ar automašīnu "VW Golf", kura veica kreiso pagriezienu. Pēc sadursmes automašīna "Volvo" sadūrās ar metāla barjeru un pēc tam uzbrauca virsū velosipēdistam.

Velosipēdists - 1969.gadā dzimis vīrietis tika nogādāts slimnīcā un viņa stāvokli šobrīd mediķi skaidro kā ļoti smagu. Arī automašīnas "Volvo" vadītājs, policijas darbinieks, tika nogādāts medicīnas iestādē ar dažādām traumām.

Valsts policija

Pēc sākotnējās informācijas secināms, ka policijas darbinieks, ārpus sava darba laika privāto automašīnu vadījis būdams alkohola reibumā, proti 1,32 promiles. Par ceļu satiksmes negadījumu ir uzsākts kriminālprocess, kas izmeklēšanai tiks nosūtīts Iekšējās drošības birojam. Savukārt, pret policijas darbinieku Valsts policijā uzsākta disciplinārlieta.

Valsts policijas nostāja ir skaidra. Tā nosoda policijas darbinieka rīcību par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un uzsver, ka šāda policijas darbinieka rīcība nav savienojama ar turpmāku dienestu Valsts policijā, neatkarīgi vai gadījums bijis darba laikā vai ārpus tā.