Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Aizdomās par ugunsgrēka izraisīšanu meklē vīrieti, kurš pazudis, līdzi paņemot bisi

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Policija izsludinājusi meklēšanā kādu pazudušu 1963.gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par ļaunprātīgu ugunsgrēka izraisīšanu Aglonas novadā, informē Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Šonakt Aglonas novada Aglonas pagastā bija izcēlies paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks, dega vienstāvu dzīvojamā māja un dažādas saimniecības ēkas. Saistībā ar notikušo, aizdomās par ļaunprātīgu īpašuma nodedzināšanu VP Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirknī tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka pēc ugunsgrēka ir pazudis minētā īpašuma saimnieks, 1963.gadā dzimušais J.Kraupša, kā arī no metāla seifa ir pazudusi pusautomātiskā bise un tai atbilstoša munīcija.

Ir iespējams, ka vīrietis ar minēto šaujamieroci, var atrasties tuvējā apkārtnē. Viņa rīcība nav prognozējama, pastāv iespēja, ka viņš var izdarīt suicīdu, vai arī viņa darbības var būt vērstas pret apkārtējiem iedzīvotājiem. Tapāt tiek pārbaudīts, vai noziedzīgas darbības pret saimniecības īpašnieku ir veikušas citas personas.

F64

Pašlaik notikuma vietā un tās apkārtnē notiek plaši meklēšanas pasākumi, tajos ir iesaistīti gan policijas darbinieki, gan arī citi dienesti - Valsts robežsardzes Aviācijas dienests ar helikopteri, kinologu dienests un zemessargi.

Ņemot vērā minēto, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un nepalikt vienaldzīgiem, sniegt informāciju par vīrieša atrašanās vietu, vai jebkāda cita izmeklēšanai nozīmīgu informācija, zvanot pa tālr. 65403302; 110; 112 vai vēršoties tuvākajā policijas iestādē personīgi.

Jau vēstīts, ka Aglonā pagājušā naktī izcēlies plašs paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks kādā lauku saimniecībā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki steidzās uz Aglonas pagastu, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja un kūts. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dega vienstāvu koka dzīvojamā māja, vienstāvu saimniecības ēka, divas mūra saimniecības ēkas, vienstāvu pirts, kūts, nojume, malkas šķūnis, divi traktori, malka, siens un citas sadzīves mantas.

Kopumā notikumā vietā dega septiņas ēkas ar kopējo degšanas platību 419 kvadrātmetru platībā.

Šobrīd ugunsgrēks lokalizēts un patlaban notiek tā dzēšanas darbi.