Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

LIEPĀJĀ: Vīrietis izsit autobusam stiklu un steidz uz veikalu nozagt preci eiro vērtībā

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Trešdien, 7.jūnijā, Liepājā, Pulkveža Brieža ielā, 3.maršruta autobusa galapunktā kāds vīrietis izsitis pilsētas satiksmes autobusam "Solaris" divus loga stiklus, raksta liepajniekiem.lv

Pasažieris autobusā bija iesnaudies. Autobusa galapunktā šoferis lūdzis viņam izkāpt, taču vīrietis, ignorējot sacīto, turpinājis snaust. Šoferis jau otro reizi vērsies pie vīrieša ar lūgumu izkāpt. Manāmi iereibušais vīrietis ar to nav bijis mierā un devies uz izeju, pa ceļam spārdot krēslus. Brīdī, kad autobuss uzņēma pasažierus, lai dotos nākamajā reisā, vīrietis paņēmis akmeni un metis pa autobusu, tādējādi izsitot divus loga stiklus.

Pēc šīs darbības vīrietis meties bēgt. Autobusa vadītājs centies vīrieti panākt, taču tas nav izdevies un viņš par notikušo informējis Valsts policijas amatpersonas.
Kamēr skaidroti notikušā apstākļi, Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Pulkveža Brieža ielas tirdzniecības vietā aizturēts vīrietis, kurš centies nozagt preci viena eiro vērtībā. Tas bija tas pats varonis, kas izsita stiklu autobusam. 1971.gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nogādāts Valsts policijā.

Vīrietis jau vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām no tirdzniecības objektiem, kā arī bijis deviņas reizes sodīts.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu pēc Krimināllikuma ir paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Avots: liepajniekiem.lv