Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vecrīgā atrod vairākus nepilngadīgo reibumā; divi jaunieši aizbēg

© Rīgas Pašvaldības policija

8.jūnijā neilgi pēc pulksten 9.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par vairākām personām vecpilsētā, kuras pa piektā stāva logu izmetušas stikla pudeles.

Policisti, ierodoties notikuma vietā, uz ietves pamanīja pudeļu lauskas. Daudzdzīvokļu namam bija atvērts tikai piektā stāva logs. Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, kārtības sargi devās uz konkrēto dzīvokli, kur tā durvis atvēra kāds iereibis jaunietis.

Apskatot dzīvokli, tajā pamanīti seši manāmi iereibuši jaunieši. Pārbaudot personu datus, konstatēts, ka četras personas ir nepilngadīgas.Visi jaunieši kategoriski noliedza, ka būtu pret bruģi šķaidījuši stikla pudeles.

Vienlaikus izsaukta vēl viena ekipāža, lai uz notikuma vietu atved alkometru. Drīz vien nepilngadīgiem veiktas alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpās. Vienai no meitenēm konstatēts 0,48 promiļu reibums, bet otrai 2,88 promiļu reibums. Savukārt puišiem - 1,68 un 0,49 promiļu reibums.

Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri apskatīja nepilngadīgos un konstatēja, ka nevienam hospitalizācija nav nepieciešama.

Abiem pilngadīgajiem puišiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par nepilngadīgo novešanu līdz dzērumam.

Pieņemts lēmums nepilngadīgos jauniešus nogādāt dežūrdaļā, taču ceļā uz operatīvo transportlīdzekli abiem iereibušiem puišiem izdevās aizbēgt. Neskatoties uz aizbēgšanas faktu, pret abiem pusaudžiem uzsāktas administratīvās lietas. Vienlaikus pārkāpuma izskatīšanas laikā tiks ņemta vērā viņu attieksme pret izdarīto pārkāpumu, tostarp, arī aizbēgšanas fakts kā atbildību pastiprinošais apstāklis.

Savukārt abas nepilngadīgās meitenes nogādātas dežūrdaļā, kur viņām pēc lietvedības nodrošināšanās pakaļ ieradās mātes. Tāpat arī par notikušo informētas aizbēgušo puišu mātes.

Jāpiebilst, ka dežūrdaļas darbinieki notikuma laikā saņēma divas sūdzības no apkārtējiem iedzīvotājiem par pudeļu izmešanu no loga un materiālo zaudējumu nodarīšanu. Līdz ar to informācija par notikušo nodota arī Valsts policijas darbiniekiem izvērtēšanai.