Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis Sarkandaugavā apzadzis 40 auto; aicina atsaukties cietušos

© Valsts policija

Valsts policija aizturējusi vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 40 automašīnu apzagšanas epizodēm Sarkandaugavā un tās apkārtnē. Šis vīrietis, iespējams, izdarījis vēl vairāk šāda veida zādzības, tāpēc policija aicina atsaukties visus cietušos, zvanot pa tālruņa numuru 67086000 vai 110.

Valsts policija bija saņēmusi informāciju par virkni pēdējo mēnešu laikā izdarītām zādzībām Sarkandaugavā un tās apkārtnē. Šīs zādzības vienoja kopīgas nianses - ļaundaris bija iekļuvis svešajos spēkratos, izsitot logu, un paņēmis no tiem visu kas vērtīgs, tostarp mūzikas atskaņotājus, somas, instrumentus, velosipēdus un citas mantas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti noskaidroja, ka ar 40 šādām noziegumu epizodēm, iespējams, saistīts 1979. gadā dzimis vīrietis. Jāpiebilst, ka viņš jau iepriekš vairākas reizes sodīts par zādzībām.

Veicot virkni operatīvo pasākumu, 16. maijā vīrietis tika aizturēts. Trīs dienas vēlāk tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Saistībā ar notikušo uzsākti vairāki kriminālprocesi par zādzībām no automašīnām ar iekļūšanu.

Valsts policijai ir aizdomas, ka izdarīto zādzību skaits, iespējams, ir vēl lielāks. Tāpēc tiek aicinātas atsaukties personas, kuru automašīnas ir apzagtas un, kuri vēl par to nav ziņojuši policijai. Informēt policiju iespējams pa tālruni 67086000 vai 110.