Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Carnikavas novadā nodegusi liela dzīvojamā māja

Attēlam ir ilustratīva nozīme © VUGD

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.maija plkst. 6.30 līdz 18.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 54 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi, vēsta VUGD.

Plkst. 19.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Carnikavas novada Garupi, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja ar mansarda stāvu 250m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 23.37.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst 15 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 2,6 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Ventspils novada Piltenes pagastā, kur pērnā zāle dega 2 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, zari, friteris un siena, elektrības stabs, jumta konstrukcijas, divas dārza mājas, šķūni, neapsaimniekota ēka, divas garāžas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.