Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Huligānisms – priekšvēlēšanu laika rīks?

VAI POLITISKĀS SPĒLĪTES? Kafejnīcu Kūriņš kāds apzināti cenšas iznīcināt – tā pēdējo divu nedēļu laikā piedzīvojusi divus uzbrukumus. Piemēram, 11. maija agrā rīta stundā krodziņa logā ielidoja Molotova kokteilis © http://www.kurins.lv

11. maija agrā rīta stundā Jūrmalas kafejnīcā Kūriņš caur loga stiklu tika iemests Molotova kokteilis. Tas ir jau otrais uzbrukums krodziņam divu nedēļu laikā. Kafejnīcas īpašnieks Arnis Ābelītis ir pārliecināts, ka šādas netīras priekšvēlēšanu spēlītes sākuši politiskie konkurenti (A. Ābelītis balotējas uz Jūrmalas domi). Policija sākusi kriminālprocesu.

A. Ābelītis informē, ka 29. aprīlī kāds krodziņu mēģinājis aizdedzināt, iedarbojusies signalizācija, saimnieks laikus pats ieradies kafejnīcā un liesmas tika apdzēstas. Pēc šī incidenta tika noalgota apsardze, kas kafejnīcu pieskata nakts stundās. Taču ļaundari nav likušies mierā, un 11. maijā agri no rīta (ap pulksten 5) Kūriņa logā ielidoja Molotova kokteilis. Apsargs ātri to apdzēsa. Tomēr 11. maijā kafejnīcas durvis apmeklētājiem bija slēgtas - bija jāsakopj telpas, jāieliek jauns stikls, kā arī jāatbrīvojas no smakas, kas radusies šīs degmaisījuma pudeles dēļ.

http://www.kurins.lv

A. Ābelītis ir vērsies Valsts policijā, un ir sākts kriminālprocess. Viņš uzskata, ka šie notikumi ir kāda nelabvēļa pasūtījums, un šos incidentus skaidro ar priekšvēlēšanu laiku un vēršanos pret viņu kā Jūrmalas domes deputātu. «Domāju, ka neviens no malas nenāks un nemēģinās aizdedzināt kafejnīcu tāpat vien. Tas ir pasūtījums. Vienreiz nesanāca, tāpēc mēģināja vēlreiz,» spriež kafejnīcas saimnieks. Viņš pieļauj, ka, iespējams, sekos vēl kāds mēģinājums. «Tas ir brīdinājums man, lai es pieraujos,» norāda A. Ābelītis. Taču kafejnīcas saimnieku šie nelabvēļu izgājieni nav nobiedējuši. «Ir jābaidās tiem, kas to ir pasūtījuši,» akcentē domnieks, piebilstot, ka incidenti nav vien vēršanās pret viņu, bet no tiem cieš viss kafejnīcas kolektīvs. Viņš norāda, ka tagad vēl rūpīgāk tiks domāts par krodziņa drošību, sīkākas detaļas gan neatklājot. Tiek meklēti nesenā notikuma aculiecinieki.