Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Diviem vīriešiem naktī dramatiski beidzas gājiens uz pieturu

© F64

10. maijā, ap pulksten 02.00 naktī, divi vīrieši gāja uz sabiedriskā transporta pieturu Gogoļa ielā. Piepeši pie viņiem piegāja divi 1994. gadā dzimuši svešinieki un sāka izteikt rupjas piezīmes. Pēc aso vārdu apmaiņas sekoja kautiņš, kā rezultātā rupjie svešinieki nodarīja miesas bojājumus abiem iepriekšminētajiem vīriešiem.

Pēc tam ļaundari abiem cietušajiem atņēma naudas makus un dokumentus. Pēc laupīšanas noziedznieki metās bēgt.

Abi cietušie vīrieši uzmeklēja patruļpolicistus un izstāstīja par notikušo. Rīgas Latgales iecirkņa policisti nekavējoties uzsāka ļaundaru meklēšanu. Būtiski, ka pēc informācijas saņemšanas no cietušajiem likumsargi pāris minūšu laikā laupītājus atrada un aizturēja.

Jāpiemin, ka abas personas jau iepriekš sodītas par laupīšanām, un viena no viņām bija izsludināta meklēšanā par šādu noziegumu veikšanu.

Nolaupītās mantas tika atgūtas.

Valsts policija

Saistībā ar 10. maija naktī veikto noziegumu pret abiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Vīrietis, kurš jau iepriekš bija meklēšanā pašlaik atrodas apcietinājumā, bet otram vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.