Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājnieks ar ieroci šauj uz kaijām; iemesls dīvains

© F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policija saņēmusi neparastu izsaukumu Liepājā.

13.maijā ap plkst. 20:30 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Liepājā, Rojas ielā uz mājas jumta kāds vīrietis ar pneimatisko ieroci šauj pa kaijām. Notikuma vietā ierodoties Valsts policijas darbiniekiem, tika paņemts paskaidrojums no vīrieša, kurā viņš izklāsta to, ka gan viņam, gan arī apkārtējiem esot apnicis, ka kaijas atstāj izkārnījumus uz vairākām automašīnām.

F64

Šī iemesla dēļ viņš nolēmis izšaut gaisā ar pneimatisko ieroci, lai tās aizbaidītu. Valsts policijas amatpersonas no vīrieša ir paņēmuši pneimatisko ieroci un lemj par lietas materiāla tālāku virzību. Valsts policija aicina iedzīvotājus informēt Valsts policiju par to, ja kāds pilsētā šauj ar ieročiem.

Lai gan mazas enerģijas pneimatiskos ieročus ir tiesības iegādāties personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu, saskaņā ar Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumu, tos atļauts izmantot treniņos un sporta sacensībās un norobežotās vietās, kurās ierīkoti šāviņu uztvērēji, mērķi un šaušanas līnijas. Izmantojot ieročus, ir jāievēro drošības prasības lai novērstu kaitējumu cilvēkiem, dzīvniekiem, mantai videi, kā arī neapdraudētu sabiedrisko drošību un neradītu sabiedriskās kārtības traucējumus.