Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesātais Dainis Mazulis gadu pēc dēla šausminošās nāves uz brīvām kājām

© Ekrānšāviņš no LTV raidījuma "Panorāma"

2016.gada maijā visu Latviju satrieca ziņa par divu jauniešu nāvi Lizuma pagastā. Pirts kubulā, kurā atradās jauns puisis un meitene kaķis iemetis lampu ar elektrības vadiem, kā rezultātā abi jaunieši miruši. Jau pirms gada izskanēja versija, ka jauniešu nāvē it kā vainojams Dainis Mazulis, kurš ir bojāgājušā jaunieša tēvs.

2016.gada 31.maijā laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" vēstīja, ka versija, ka Lizuma pagasta Velēnā 6. maijā divu jauniešu nāve no elektrotraumas, iespējams, bijusi izshēmota, 28. maijā publiski parādījās LTV1 raidījumā Panorāma. Atklājies, ka abi jaunieši ir bijuši apdrošināti vienlaikus vairākās kompānijās. Apdrošināšanas polisēs it kā norādīts, ka jauniešu nāves gadījumā labuma jeb apdrošināšanas atlīdzības guvējs ir viena persona - vīrietis, kura lauku māju teritorijā jaunieši ir gājuši bojā.

Jau toreiz Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins Neatkarīgajai norādīja - saistībā ar šo divu jauniešu nāvi apdrošināšanas atlīdzība rakstāma ar piecām nullēm.

Pats D. Mazulis norādīja, ka izskanējusī informācija ir meli.Viņš jūtoties satriekts, ka sēru laikā viņam jādzird šādas baumas. Viņš pauda, ka baumu dēļ lizumniešiem ir izveidojies aplams priekšstats par viņu. "Bailēm no manis nav pamata!" vīrietis sacīja. Viņš nesaprot, kāpēc žurnālisti un sabiedrība netic, ka jaunieši gājuši bojā nelaimes gadījumā, pašiem neuzmanīgi rīkojoties ar elektroierīci - lampu. Tā tur pastāvīgi nekad neesot turēta. Kāpēc liktenīgajā vakarā lampa izmantota, D. Mazulis nezinot, 2016.gada maijā intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" norādīja bojāgājušā vīrieša tēvs.

Ekrānšāviņš no ziņu sižeta

2017.gada 10.maijā portāls "Kasjauns.lv" informē, ka joprojām turpinās izmeklēšana. Tiesa, D.Mazuļa īpašumā oktobrī notikusi vēl viena nelaime- saimniecībā pērn oktobrī nodega Mazuļa dzīvojamā ēka. Vienlaikus Lauksaimniecības atbalsta dienests no Mazuļa pieprasīja aptuveni 80 000 eiro, ko viņš bija saņēmis par bioloģiskās lauksaimniecības saimniecības attīstību, raksta "Kasjauns.lv".

Šobrīd cietusī saimniecības ēka vēl līdz galam neesot atjaunota. Runājot par to, vai vietējiem iedzīvotājiem ir kādas sūdzības par D.Mazuļa dzīvesveidu, sarunā ar portālu "Kasjauns.lv" Lizuma pārvaldes vadītājs norādījis, ka nekādu sūdzību neesot.

Portāls "Kasjauns.lv" arī rakstā atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad Dainis Mazulis tiek turēts aizdomās par kādām kriminālām darbībām. Pirms vairākiem gadiem viņš jau bijis notiesāts par civilsievas slepkavību. Slepkavības motīvs bija 2000 latu apdrošināšanas nauda.