Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jauni fakti saistībā ar Aizputē atrasto uzņēmēja līķi

© Ekrānšāviņš no video

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par gadījumu, kad veicot būvdarbus, pirms dažām dienām Aizputē atrasta zemē ierakta automašīna ar 2000.gadā bez vēsts pazuduša vietējā biznesmeņa Aigara Zikmaņa līķis.

Plašākus komentārus policija nesniedz, tāpēc raidījums "Degpunktā" pats nolēmis šķētināt notikušā apstākļus un noskaidrot, kam piederēja īpašums laikā, kad Aigars Zikmanis pazuda bez vēsts.

Raidījums ziņo, ka kopš 2015. gada 5. jūnija zemes īpašnieks ir mežkopības un citu ar mežsaimniecību saistītu darbību veicējs SIA ”CN AGRO”. Pirms tam sešus gadus zeme piederēja SIA ”JTC” - ceļu un tiltu būves uzņēmumam. No 2007. līdz 2009. gadam īpašniece bija kāda Vita Gūtmane, kura zemi iznomāja kādai Gaidai Zvirbulei. Vēlāk Aigara draugs Māris Avižus 2007. gada 31. jūlijā atjaunoja tiesības uz zemi, bet pirms 2007. gada īpašumā, visticamāk, dzīvoja vīrieša tuvinieki. To apstiprina arī Aizputes iedzīvotāji, kuri viņus pazina. Oficiāli savu tiesisko atjaunošanu zemes īpašums piedzīvoja 1996. gada 28. augustā ar Aizputes pagasta zemes komisijas atzinumu.

Raidījuma iegūtā informācija liecina, ka Māris Avižus ir deklarēts turpat Aizputes pagastā, ļoti netālu no nozieguma vietas. Viņu uzmeklēt, lai aprunātos par tā laika notikumiem, gan neizdodas.

Jau ziņots, ka vīrietis pirms 17 gadiem, visticamāk, nošauts un savā automašīnā "Audi Coupe" apraksts zem drauga šķūņa. Šķūnis īsi pēc biznesmeņa pazušanas nodega. Neoficiāla informācija liecina, ka vīrieša galvaskausā policija atradusi šāviena pēdas un pēcāk - arī pašu lodi.