Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Noskaidrots, kādas automašīnas zagļi iecienījuši visvairāk

© f64

Šogad zīmīgi palielinājies automašīnu zādzību skaits. No šī gada janvāra Valsts policija ir saņēmusi informāciju par 216 nozaimotājām automašīnām, informē Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Garnadži ļoti labprāt iekāro 2007.gada izlaiduma vai BMW markas auto. Šo zādzību skaits dubultojies, salīdzinot ar pērnā gada statistiku. Līdz šā gada aprīlim trīs visbiežāk zagto automašīnu markas: BMW, Volkswagen un Audi. Zagļu aprindās vēl viena iecienīta mašīnas marka ir Nissan.

Zagļu pieaugošā interese par jaunām automašīnām saistīta gan ar tirgus pieprasījumu, gan ar jaunu rīku pieejamību automašīnu drošības sistēmu uzlaušanai. Jaunas automašīnas bieži ir aprīkotas ar tā saukto “bez-atslēgas sistēmu”. Likuma pārkāpēji ir izstrādājuši tehnoloģijas, ar kuru palīdzību attālināti nolasīt šīs drošības sistēmas kodus, ļaujot automašīnas aizdzīt.

Valsts policija šoferīšiem atgādina, ka savus auto labāk aizsargāt ar papildus drošības aprīkojumu. Tāpat ir pieejami speciāli maki, kuros glabājot šāda veida atslēgu, automašīnas drošības sistēmas kods nav nolasāms.