Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesa noraida Strīķes prasību par disciplinārsoda atcelšanu

© F64

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidījusi bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas Jutas Strīķes prasību par disciplinārsoda - piezīme, atcelšanu, informēja KNAB.

Tiesa noraidīja Strīķes prasību par 2016.gada 15.janvārī par drošības režīma neievērošanu piemērotā disciplinārsoda atcelšanu, jo Strīķe turpināja neievērot drošības režīma prasības, kas noteiktas cita starpā valsts noslēpuma objektu aizsardzībai.

Tas darīts neskatoties uz to, ka jau 2015.gada 28.septembrī spēkā stājās Strīķei nelabvēlīgs spriedums, ar kuru atstāts spēkā viņai piemērotais disciplinārsods - rājiens. Rājiens bija piemērots par to, ka viņa nebija ievērojusi iestādes vadītāja noteiktos ierobežojumus, lai nodrošinātu valsts noslēpuma objektu aizsardzību.

Pirmās instances spriedumu var pārsūdzēt apelācijas instances tiesā.

Tāpat Administratīvā rajona tiesa 2017.gada 6.februārī noraidīja Strīķes prasību par 2016.gada 8.jūlijā par bez attaisnojoša iemesla ilgstošā laika periodā neatrašanos savā darba vietā piemērotā disciplinārsoda - atbrīvošana no amata atcelšanu, atgādina KNAB.

LETA jau vēstīja, ka šo lietu apelācijas instances tiesa skatīs maijā.

Strīķe pēc atbrīvošanas no KNAB pievienojās "Jaunajai konservatīvajai partijai" un ir partijas Rīgas mēra amata kandidāte.