Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pierādījumi savākti - trīs jauniešus apsūdz divu slepkavību pastrādāšanā Jelgavā

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā sakarā ar divu slepkavību izdarīšanu pastiprinošos apstākļos pagājušā gadā Jelgavā.

Policija ir pietiekami nostiprinājusi pierādījumus pret trim nepilngadīgām personām un šodien kriminālprocesu nodod Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

2016.gada 23.jūlijā Jelgavā, Zemgales prospektā ar redzamiem miesas bojājumiem tika atrasts 1965.gadā dzimis vīrietis un 28.jūlijā Jelgavā, Alunāna parkā tika atrasts 1949.gadā dzimis vīrietis. No nodarītajiem miesas bojājumiem abi vīrieši slimnīcā mira.

Veicot izmeklēšanas darbības saistībā ar divu vīriešu nāvi, uz aizdomu pamata policijas darbinieki aizturēja trīs - divus 2000.gadā un vienu 1999.gadā dzimušu jaunieti. Aizturētie jaunieši iepriekš nav bijuši nonākuši policijas redzeslokā. Diviem jauniešiem tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, bet trešajam jaunietim piemēroja drošības līdzekli kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Abos gadījumos jaunieši vīriešiem vienkārši piegājuši klāt, uzrunājuši viņus, pēc kā nodarījuši viņiem miesas bojājumus ar letālām sekām.

Krimināllikuma 117.panta 2. un 10.punkts nosaka, ka par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī un to izdarījusi personu grupa, soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.