Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jaunieši izstrādā "joku" pret policistiem un iekuļas nepatikšanās

© Rīgas pašvaldības policija

Vakar, 26.martā, Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki devās uz Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, kur bieži tiek saņemtas sūdzības par smēķējošiem jauniešiem. Apsekojot teritoriju, pārkāpumi netika konstatēti, taču kamēr policisti bija prom no operatīvā transportlīdzekļa, divi jaunieši piegāja pie tā un uz aizmugurējām durvīm uzrakstīja savus vēstījumus, vēsta Rīgas pašvaldības policija.

Jauniešus, kuri ar pirkstiem vilka līnijas policijas busiņa aizmugurējo durvju putekļu un smilšu kārtā, pamanīja RPP videonovērošanas centra darbinieki. Kamerās bija redzams, ka viens jaunietis raksta "Dievs svēti Latviju", bet otrs jaunietis raksta nepiedienīgu vārdu krievu valodā.

Brīdī, kad jaunieši savus vēstījumus bija uzrakstījuši, pie viņiem piegāja policists, taču jaunietis, kurš bija uzrakstījis rupjību, metās bēgt. Jaunietis skrēja Bastejkalna virzienā, bēgšanā iesaistot parkūra elementus, taču vienā no lēcieniem jaunietis neveiksmīgi piezemējās un nokrita. Tajā brīdī viņš tika aizturēts.

Arī tad, kad jaunietis bija notverts, viņš nevēlējās sadarboties ar policistiem un ilgu laiku nevēlējās nosaukt savu vārdu. Tomēr pēc pārrunām un izskaidrošanas, ka viņa rīcība fiksēta videoierakstā, viņš atzina vainu. Izrādījās jaunietis ir 16 gadus vecs.

Par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu, kā arī informēta jaunieša māte.

Savukārt otram jaunietim soda sankcijas nedraud, jo viņš neko rupju neuzrakstīja.