Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

No degošām mājām Rīgā izglābti 7 cilvēki

© Egons Ansbergs/ f64 photo agency

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 25.marta plkst. 6.30 līdz 27.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 97 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 7.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Stiebru ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un tajā cieta apmēram 40 gadus vecs vīrietis, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Svētdien plkst. 12.55 tika saņemts izsaukums uz Veco Buļļu ielu Rīgā, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg istaba 20m2 platībā. No piedūmotajām telpām tika evakuēts viens cilvēks un plkst. 14.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 16.53 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Šampētera ielu Rīgā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties konstatēts, ka 11m2 platībā deg sodrēji. No piedūmotās mājas tika evakuēti seši cilvēki un ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.15.
Brīvdienās tika dzēsti 13 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā platība bija 1,9 hektāri, bet šogad reģistrēti jau 266 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks aizvadītajās brīvdienās bija izcēlies Brocēnu novadā, kur pērnā zāle dega 9500m2 platībā.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, atkritumu tvertne, skaidas, siltumizolācija, riepas, zaru kaudze, pagraba logs, grīda, siena, jumta konstrukcijas, sienas un griestu pārsegums, plastmasas tualetes, vieglā automašīna, šķūnis un mikroautobuss, divi šķūņi, pirts, dārza māja, neapsaimniekota ēka, sodrēji piecu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, sestdien ugunsdzēsēji glābēji Dundagas novadā ar trepju palīdzību no koka nocēla kaķi, bet Biķernieku ielā Rīgā kaķi nocēla no trešā stāva palodzes, savukārt svētdien ugunsdzēsēji glābēji Praulienas ielā Rīgā no vienstāvu ēkas jumta, nocēla kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.