Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija notver divus celtniecības instrumentu zagļus

© Valsts policija

Otrdien, 21. martā, Valsts policija saņēma informāciju no kāda darba devēja, kurš ziņoja, ka no celtniecības objekta Rīgā, Lāčplēša ielā, ir nozagti celtniecības instrumenti – divi skrūvgriežņi, leņķa slīpmašīna, zāģis un perforators.

Rīgas Latgales iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti, izmeklējot šo noziegumu, atklāja, ka zādzību, iespējams, izdarījuši divi celtnieki, kuri pieņemti darbā uz pārbaudes laiku un, kuriem bijusi piekļuve pie šiem instrumentiem. Noskaidrojot aizdomās turēto dzīvesvietu, vakar, 22. martā, likumsargi abus aizturēja.

Jāpiemin, ka abi vīrieši jau iepriekš sodīti. 1995. gadā dzimušais aizdomās turētais iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mobilā telefona nolaupīšanu un par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā. Savukārt viņa 1986. gadā dzimušā kompanjona kriminālā vēsture ir vēl “krāšņāka”. Proti, jaunais vīrietis iepriekš sodīts par zādzību no mājokļa, ar narkotisko vielu apriti saistītiem noziegumiem, kā arī sauks pie administratīvās atbildības par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā.

Policisti atklāja, ka nozagtās mantas vīrieši ieķīlājuši lombardā, un jau šodien dosies tās atgūt.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas - par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam vīrietim noteikts drošības līdzeklis dzīvesvietas nemainīšana.